Kepuasan Hati

Posted: October 10, 2011 in Uncategorized

Cakap salah… X cakap pon salah… Routine dalam hidup nie… Kalau lagi senang nak paham ” semut di sebrang boleh nampak… Gajah depan mata buat tak tahu..” Siapa cakap kita boleh buat semua orang dalam hidup nie suka kita…. X ada makna nyer…. Mesti ada yang membangkang… Sebab x semua akan setuju apa kita buat…

Oleh yang demikian senang nak tutup cerita… Kita buat je apa kita suka dan yang paling peting tak menyusahkan hidup kita sendiri…

Run for ur life….

Manusia Berkepala Pelik

Posted: September 11, 2011 in Uncategorized

Padang Bola Di Cerun Bukit

Posted: September 11, 2011 in Uncategorized

Jom kita main bola kat padang nie….

Jangan Piajk Rumput

Posted: September 11, 2011 in Uncategorized

Tolong jangan pijak saya… Nanti saya mati…

Hehehehe

Anak Jawab Kenapa Buang Bapa

Posted: September 10, 2011 in Uncategorized

Kes anak membuang bapa di sekitar Labuan baru2 ini telah dijawab oleh anak2nya… ┬áMereka telah menyatakan bahawa mereka membuangnya dia atas sikap bapanya yang tidak ingin berubah walaupun telah dimasukkan dipenjara…

Namun bagi saya, perkara ini tidak sepatutnya berlaku… Beri lah peluang kepadanya.. Manusia sering melakukan kesiapan…

Kita ni hanya insan yang lemah yang menumpang di muka bumi ini… Tiada siapa yang dimuka bumi ini tidak pernah melakukan kesilapan…

Kita sepatutnya sedar sewaktu kita kecil dahulu berapa banyak dosa yang kita buat… Betapa banyak kita telah menyusahkan ibu bapa kita… Namu takkan kerana satu atau dua kesalahan kita tidak boleh mengampunkan dia…

Sempena hari baik, bulan baik ini cuba kita bermaafan…

Hope ia akan menjalinkan silaturrahim yang lebih baik lagi dari dahulu…

 

Lelaki Atau Wanita Yang Curang?

Posted: September 10, 2011 in Uncategorized

Anyway before aku start menulis aku nak minta maaf kalau ada yang x selesa….

Kengkadang aku x paham bila baca wall Facebook tetiap hari mesti ada masalah orang bercinta…

Dan kebanyakkan nye semua perempuan yang menulis….

Contohnye:

“Sampai hati u wat i macam nie.. Dulu u minx i berubah.. i dah berubah.. Tapi napa u tinggal kan i?”

Ayat ni bukan gua reka yer bro… Ayat ni gua ambik dari wall seseorang..

Lepas tu ada yang tulis pulak tue… Lelaki semua penipu

Hahaha… For your info x semua lelaki penipu… Yang korang pergi ambik lelaki korang handsome2 buat apa…

Tak boleh jugak nak salah kan lelaki… Aku ada pengalaman kawan aku kena buat “Black Magic” ngan perempuan…

So mana datang curang nyer kalau bukan perempuan yang rampas???

So untuk semua perempuan2: nasihat aku senang jer kalau rasa x nak kena rampas….

Korang kahwin cepat2 lepas tue kurung dia dalam rumah…

Sebab lelaki tetap boleh kahwin 4….

Sebab tu nak cari BF jangan tgk muka yer Cik Akak… Sebab muka x bawak ke mana…

Setakat handsome… Jiwa dan hati lelaki tu tak betul… Korang tetap x bahagia…

Yang penting hati… Lagi cantik kalau yang kuat agama…


Anak Kurang Ajar… Biadap…

Posted: September 10, 2011 in Uncategorized

MALANG...Wahid (tengah)  ditemani Alias (kiri) dan Jamil sebelum dihantar ke pusat perlindungan sementara, semalam.

Aku sebenarnye tengah boring tak tahu nak buat apa.. So aku pon baca Harian Metro Online. Tajuk dia “Anak Buang Bapa Tepi Masjid”. Aku kalau jumpa mamat ni teruk ko kena ngan aku. Kesian aku bila aku baca kisah pakcik nie.

Pakcik ni punye nama tak perlu sebut kot.. Berusia dalam lingkungan 71 tahun dan tinggal di Kuala Penyu. Kalau korang nak tahu pakcik ni sebenarnyer baru keluar dari Hospital Kuala Penyu dan terus menaiki bot dan macam-macam pengankutan lain untuk pergi ke Labuan..

Tujuan pakcik ni bukan apa… Senang jer.. Nak menyambut Aidilfitri bersama anak tersayang yang berumur 40-an… Tapi apa yang si penderhaka ni buat??? Dia boleh suruh orang suruhan dia hantar pakcik atau bapak dia nie ke masjid…

Dah lah buang bapak ko… lepas tue ko kebas pulak duit bapak ko… Ko ni memang sial lah…

Ko tunggu esok anak ko buat ko balik macam tu…

Geram pulak aku ngan mamat nie…